5

Відкрито прийом заявок на онлайн Програму літнього студентського стажування “IRIS-HEP Summer 2023 Fellows”, що фінансується американським науковим  проєктом Institute for Research and Innovation in Software for High Energy Physics, IRIS-HEP, керівник Prof. P. Elmer (Physics Department, Princeton University). В рамках IRIS-HEP Summer 2023 Fellows студенти отримають унікальну можливість виконувати наукові проєкти онлайн під керівництвом наукових співробітників (наставників) з різних університетів США та вчених з ЦЕРН (Женева).

Торік, 18 українських студентів вже проходили стажування в рамках Програми IRIS-HEP Summer 2022 Fellow.

Тематика наукових проєктів пов‘язана з розвитком методів комп‘ютерного аналізу даних, машинного навчання та штучного інтелекту, зокрема, для фізики високих енергій, нових алгоритмів та окремих напрямів комп'ютерних наук, що розвиваються в IRIS-HEP, а також для фізичного матеріалознавства, біоінформатики та системної біології:

Приклади проєктів для учасників Програми IRIS-HEP Summer 2023 Fellows можна знайти на вебсторінці IRIS-HEP Fellow projects . Ці проекти становлять інтерес для вчених IRIS-HEP, які можуть виступати в ролі наукових керівників для учасників IRIS-HEP Summer 2023 Fellows.

Для проходження конкурсного відбору студентам необхідно зареєструватися за гугл-формою Application Google Form.

Kінцевий термін подачі заявок – неділя, 16 квітня 2023 р., орієнтовно Програма почне роботу з початку липня 2023 р.

Право на подачу заявки на участь у Програмі:

- Ви повинні бути зараховані на програму бакалавра або в магістратуру в акредитованому університеті та завершити принаймні 1 навчальний рік до початку участі в IRIS-HEP Summer 2023 Fellows Program.

- IRIS-HEP Summer 2023 Fellows Program підтримуватиме (1) студентів, які є асоційованими з академічними закладами США (громадянство США не вимагається) та (2) українських студентів.

Студенти які будуть зараховані до Програми стажування IRIS-HEP Summer 2023 Fellows отримують стипендію за роботу над проєктом

При подачі заявки за гугл-формою Application Google Form Вам потрібно буде надати:

  • Ваше повне ім’я, адреса електронної пошти, назва вашого університету та ваша поточна спеціальність та/або область навчання.
  • Резюме/CV (у форматі pdf) з контактною інформацією.
  • Академічна довідка – вона може бути неофіційною, але має включати назви навчальних курсів які ви пройшли при вашому навчанні в університеті і загальний середній бал. На момент початку стажування за Програмою IRIS-HEP Summer 2023 Fellows ви повинні закінчити принаймні 1 рік навчання в університеті/коледжі. [Якщо ви не можете отримати свою Академічну довідку, наприклад, через війну в Україні, будь ласка, просто завантажте pdf із заявою про те, що це неможливо.]
  • Kороткий текст, що описує ваш інтерес до програми стажування (не більше 1 сторінки, формат pdf). Наприклад: ваш досвід, ваші навички та сильні сторони; яке програмне забезпечення, обчислювальна техніка чи наукові теми вам подобаються; попередній дослідницький досвід, якщо такий був; майбутня кар'єра; і які знання та компетенції ви хотіли б отримати від цієї програми. Якщо у вас уже є потенційний наставник та/або конкретні проєкти, які вас цікавлять зі списків проєктів вище, ви також можете згадати їх тут. (Однак для подання заявки не обов’язково мати наставника/завершений проєкт. Успішні заявники будуть підключені до наставників на другому кроці після реєстрації в гугл-формі).
  • [Необов’язково] Повне ім’я та адреса електронної пошти можливого викладача чи наукового співробітника, хто може надати вам рекомендаційного листа. В ідеалі це буде хтось, з ким ви спілкувалися в контексті STEM (наприклад, викладач навчального курсу, або ментор, або науковий керівник попереднього дослідження). Вам слід зв’язатися з цією особою заздалегідь, щоб підтвердити, що вона напише для вас листа, і просто вказати її ім’я/електронну адресу у формі заявки. Коли ви надішлете форму, ми зв’яжемося з ними, щоб запитати листа.

Для отримання додаткової інформації про програму, зокрема про те, як подати заявку, див.: https://iris-hep.org/fellows.html

Запитання щодо програми можна надсилати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (з позначкою: IRIS-HEP Summer 2023 Fellows Program).