27.10.2022 webinar
Вебінар з Єгором Бродніковським на тему «Паливна комірка – ключова технологія водневої енергетики»
✅ Ви дізнаєтесь:
- про тенденції розвитку водневої енергетики;
- про принцип роботи паливних комірок та її типи;
- інформацію щодо перших кроків комерціалізації паливно-комірчаних технологій у світі та про певний потенціал і здобутки в Україні.
👨🏻‍🏫 Спікер: Єгор, кандидат технічних наук, старший дослідник, завідувач. Лабораторії керамічних паливних комірок в Інституті проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України.
✅ Анотація:
Паливна комірка (далі: ПК або Fuel Cell) є електрохімічним пристроєм, який прямо (без проміжних перетворень енергії) перетворює хімічну енергію палива та окисника в електричну і теплову енергії та може працювати реверсно, а саме як електролізер, виробляючи водень та кисень.
ПК є ключовою технологією водневої енергетики завдяки можливості високоефективно працювати як для виробництва водню з надлишків отриманої електричної енергії засобами відновлюваної енергетики (сонячна та вітрова енергетика), так і для отримання електричної енергії та тепла з водню та інших видів палив за потреби споживача.
На сьогодні паливно-комірчані технології вже досягли певного розвитку і, зокрема, у 2021 році в усьому світі було збудовано тисячі електрогенеруючих пристроїв із загальною потужністю 2,3 ГВт (https://fuelcellindustryreview.com/)
✅ Реєструйтесь за посиланням
Дата: 27 жовтня, 2022.
Час: 16:00-17:30
Місце: Online, ZOOM
--
✅ Організатори:
Kyiv Academic University у співпраці з Noosphere Engineering School.