Запрошуємо на зустріч з фахівцями Національної академії наук України!

25 серпня, в четвер, о 16-00 відбудеться вебінар «Сучасні дослідження та кар'єра українського науковця» в рамках Програми КАУ-Ноосфера "Наука та технології майбутнього"

✅ Розповімо про сучасні дослідження, які проводять у лабораторіях інститутів НАН, а також про можливості проведення власних досліджень, магістерських робіт тощо.
📌 Реєструйтесь за посиланням. Участь у події безкоштовна.
✅ Вебінар передбачає 4 доповіді та Q&A сесію зі спікерами:

🔸 Квантові матеріали

👉 Спікер: Олександр Кордюк, Київський академічний університет, директор, доктор фізико-математичних наук, професор.
👉 Про що поговоримо:
Майбутнє буде квантовим. Ми є свідками 2‑ї квантової революції, що відбувається сьогодні у засобах зв'язку, метрології, та комп'ютерах, однак з очевидністю охопить всі сфери діяльності людини. Це вже добре усвідомлюють не тільки вчені, тому уряди розвинених країн та приватні компанії виділяють мільярди на розвиток квантових технологій. Квантове майбутнє України залежить переважно від молоді, теперішніх студентів, підготовка яких має бути найважливішою задачею для українських науковців. Про те як молоді долучитись до прикладних чи фундаментальних досліджень в цій області, та про квантові освітні програми в Україні та світі розкаже директор КАУ Олександр Кордюк.

🔸 Виклики швидкого часу та альтернативна енергетика.

👉 Спікер: Євген Лень, Інститут металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України, завідувач відділу електронної структури та електронних властивостей, професор, доктор фізико-математичних наук.
👉 Про що поговоримо:
• Як і чому змінився світ з часів Платона.
• Що таке швидкий час, роль науки у його виникненні.
• Роль альтернативних джерел енергії у бажаному новому світоустрої.
• Криза довіри - світова проблема.
• Проблеми та перспективи України.
• Роль КАУ та Ноосфери в адаптації України до бажаного майбутнього.
• Дослідження в області альтернативної енергетики в Інституті металофізики НАНУ (базовій організації кафедри прикладної фізики та наноматеріалів КАУ).

🔸 Методи та технології інжинірингу новітніх матеріалів.

👉 Спікер: Олексій Міленін, Інститут електрозварювання ім.Є.О.Патона НАН України, старший науковий співробітник вiддiлу математичних методiв дослiджень фiзико-хiмiчних процесiв при зварюванні та спецелектрометалургії № 034, "Методи та технології інжинірингу новітніх матеріалів".
👉 Про що поговоримо:
Найбільші сучасні технологічні та наукові досягнення пов’язані з розробкою та використанням новітніх матеріалів. Це потребує супутнього розвитку відповідних технологій, які дозволяють повною мірою реалізувати на практиці результати фундаментальних досліджень і розробок. Тому сучасне матеріалознавство є унікальним поєднанням фундаментальної науки та інженерії, що вимагає розв’язання складних міждисциплінарних задач.
Основні напрями досліджень базових наукових установ Кафедри прикладної фізики та матеріалознавства КАУ в аерокосмічній галузі, ядерній енергетиці, суднобудуванні, металургії, а також перспективні методи створення, обробки та аналізу сучасних матеріалів з унікальними властивостями: нові конструкційні та функціональні матеріали, композити, наноматеріали.
Основні напрями магістерських робіт для студентів, які виявлять бажання поступити до магістратури Київського академічного університету та виконувати фундаментальні та прикладні проєкти в рамках науково-дослідної діяльності з питань матеріалознавства.

🔸 3Д друк доступний для всіх та ефект самозаліковування в матеріалах.

👉 Спікер: Остап Згалат-Лозинський, д.т.н., завідувач відділу № 21 Термомеханічної обробки тугоплавких матеріалів Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича НАН України
👉 Про що поговоримо:
Адитивні технології вже зараз знаходять своє використання в медицині, енергетиці, машинобудуванні та інших галузях промисловості, але доступні і для широкого загалу. Такі технології друку як FDM та Robocasting доступні кожному та не потребують великих капіталовкладень, щоб почати їх використовувати. Застосовування цих технологій для навчання, творчості та в наукових дослідженнях буде метою цієї доповіді.
Також, ми торкнемось технологій майбутнього – матеріалів з ефектом самозаліковування. Ці матеріали можуть відновлювати свою форму та властивості після пошкоджень. Не зважаючи на те, що такий ефект був вже давно відкритий для полімерних матеріалів, для металевих та керамічних композиційних матеріалів він тільки на початку досліджень.

Посиланням на реєстрацію:
https://forms.gle/S2MmEMoyhmqy1iQ29