fakult kv opt ta kv obch

З 8 лютого 2022 року планується розпочати факультативні курси «Вступ до квантових обчислень» та «Теоретична квантова оптика»

«Вступ до квантових обчислень»

Що обчислює квантовий комп'ютер? Як читати квантові схеми? Які квантові алгоритми працюють набагато швидше ніж класичні аналоги? Які квантові алгоритми є загрозою для сучасної криптографії?  Всі ці питання, починаючи від фундаментальних понять кубіту, квантової сплутаності та квантових вимірювань, і закінчуючи деталями й властивостями відомих алгоритмів  будуть викладені в курсі.  Практичні вправи дозволять слухачам закріпити навички розуміння і конструювання квантових алгоритмів та схем.

«Теоретична квантова оптика»

Статистичні властивості квантових систем докорінним чином відрізняються від їхніх класичних аналогів. Ці властивості є особливо важливими для розвитку новітніх квантових технологій, а саме квантових обчислень, квантового зв’язку та надточних вимірювань. Електромагнітне випромінювання в оптичній ділянці спектру виявляється зручною фізичною системою для проведення експериментів, що мають відношення до фундаментальних квантових явищ. У цьому курсі лекцій будуть вивчатись некласичні властивості квантових систем, теорію квантових вимірювань та математичні методи, що необхідні для проведення досліджень в галузі квантової оптики та квантової інформації.

Для участі у факультативному курсі необхідно зареєструватися за посиланням

Розклад проведення факультативного курсу буде висланий 6 лютого зареєстрованим учасникам.