ЗАШ банерЗаочна академічна школа КАУ та МАН України проводить набір на навчання в 2023/2024 навчальному році.

Навчання безкоштовне та проводиться на online-платформі. Вступна контрольна робота вже чекає.

Детальніше на сайті ЗАШ https://school.kau.org.ua

winter school 11.01.2022

З 11 по 21 січня в Інституті теоретичної фізики ім.М.М.Боголюбова буде проходити Зимова студентська школа "Основи теоретичної фізики" (інтенсив).

Детальніше

ЛистБазис nДля тих, хто хотів би займатись фізичним експериментом з Ардуіно по суботах, фомується нова група у школі “Базис”. Гурток, як і в Інституті металофізики, також буде працювати за підтримки Київського академічного університету. Куратор гуртка - заслужений вчитель України Олександр Триліс, а до наповнення наукової складової буде залучено провідних науковців Національної академії наук України.

Детальніше

Levitation Lecture 2020Сьогодні, 23.04. о 16.00 проводимо семінар для вчителів фізики на платформі ZOOM. Олександр Кордюк розповість про левітацію у фізиці та проведе демонстрацію відповідних експериментів. До обговорення будуть залучені заслужений вчитель України Олександр Триліс (Науково-дослідницька школа Базис) та аспірант Микола Семенякін.

Участь за реєстрацією. Запис події див. на YouTube, а повний стрім на Facebook.

Vortex street animationНа черговому семінарі для вчителів від Олександра Триліса (вчителя фізики школи "Базис") будуть обговорюватися питання аерогідродинаміки (фактично - гідродинаміки) в межах шкільного курсу фізики. Зокрема, межі застосування рівняння Бернулі (порожня множина?) та хибність багатьох поширених міркувань на основі цього рівняння. Замість рівняння Бернулі буде запропонована велика кількість яскравих ефектів для якісного обговорення з учнями, та, для любителів порахувати, - деякі кількісні співвідношення, які можуть стати основою задач шкільного рівня.

Зверніть увагу! Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/bhVXootPuM1KarhVA

KAU Olymp 2018 s

11-14 січня 2020 року КАУ проводить Комплексну олімпіаду CoOLMaPhEnS-2020, що складається з трьох профільних олімпіад -- з математики, фізики та інженерії. Олімпіади пройдуть відповідно на механіко-математичному факультеті, на фізичному факультеті та на факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Детальніше на сайті олімпіади https://sites.google.com/view/cool-mathens-2020

seminar for teachers

6 грудня 2019 р. о 17-00, ауд. 219 в Інституті математики  НАН України, відбудеться семінар для вчителів "Радість контрольної роботи"
Доповідач:  О.В. Триліс (заслужений вчитель України)
На семінарі будуть розглянуті різноманітні форми контролю успішності учнів. Зокрема, як побачити зростання творчих та дослідницьких якостей учнів, як зменшити стрес та негативні емоції під час контрольної, як зробити контрольну роботу цікавою пригодою, а не нудним та болісним процесом викриття недоліків.

Для участні у семінарі необхідно зареєструватись за посиланням. Реєстрація

mc2

Київський академічний університет планує створення системи онлайн-курсів спрямованих на підвищення рівня викладання природничих наук в регіонах України. Цільова аудиторія курсів це молоді викладачі, що вже мають певний досвід роботи але прагнуть до професійного зростання. В якості пілотного проекту буде створено курс присвячений викладанню фізики. Якщо ви досвідчений викладач фізики і маєте бажання долучитись до створення онлайн-курсу  – запрошуємо до співпраці! Детальніше тут.

KAU MAU big31 жовтня 2019, 13:00 - у рамках заходів Малого академічного університету для вчителів

Олександр Триліс, заслужений вчитель України, провів семінар-тренінг "Експериментальні задачі на уроках фізики"

Місце проведення: Інститут металофізики ім В.Г. Курдюмова НАН України, Зал засідань Вченої ради.

Реєстрація за посиланням

Nana@145Цей навчальний рік розпочали з популярної лекції 

Сигнали твого мозку, або про що говорять нейрони,

яку професор Нана Войтенко, заступник завідувача кафедри біофізики і молекулярної фізіологіїбіофізики і молекулярної фізіології, прочитала учнями КПНЛ №145 2-го вересня. Було, як завжди, цікаво і дуже багато запитань від учнів.