Inst Francevicha

Команда Academ.city відвідала Інститут матеріалознавства ім. І.М.Францевича з дружнім візитом і розповіла, як буде допомагати у комерціалізації інновацій

Команда КАУ в рамках проєкту Academ.City натхненно та ефективно працює над розбудовою інноваційної системи, яка перетворюватиме наукові розробки на проривні інновації. Ми активно реалізуємо нетворкінгові, освітні, консультаційні активності, які крок за кроком розкривають комерційний потенціал технологій, створених в НАНУ.

Проте, як виявилось, далеко не всі розробники знають про нові можливості. Тому ми розпочинаємо серію ознайомчих зустрічей з інституціями Асоціації академічного співробітництва Academ.city. Метою таких зустрічей є обговорення співпраці з розробниками інститутів і донесення інформації про послуги Academ.city з комерціалізації розробок.

Знайомство та представлення наших цілей і завдань розпочалося з інституту Матеріалознавства ім. І.М.Францевича НАН України, куди нас запросив Остап Лозинський, завідувач відділу термомеханічної обробки тугоплавких матеріалів, Доктор технічних наук (Порошкова металургія та композиційні матеріали). Координаторка проєкту Academ.city Дарина Іванова розповіла про заходи з комерціалізації технологій, які організовує Київський академічний університет. Інкубаційний курс Booster, командоутворюючі хакатони, численні освітні семінари з маркетингу інновацій, технологічна допомога - лише неповний перелік активностей КАУ, що перетворюють учених на повноцінних стартаперів. Бізнес-експерт Academ.city Дмитро Ковальов розказав про індивідуальні консультації з комерціалізації технологій, які він проводить для розробників. А керівник Медіалабораторії НТЦ КАУ Григорій Боб продемонстрував, як він допомагає просувати інформацію про розробки медіаінструментами. Наприклад, створює рекламні ролики для команди розробників при поданні заявки на грантову програму.

Під час заходу було не лише ознайомлено з Academ.City, але і проведено короткий аналіз вже створених розробок інституту, консультація щодо їх виведення на ринок та залучення інвесторів.

Попереду команда Academ.City має на меті провести зустрічі-знайомства з рештою інститутів, які підписали меморандум щодо створення Асоціації академічного співробітництва.