Нещодавно були оголошені результати конкурсу проектів за програмою Horizon 2020 WIDESPREAD - Twinning. Серед переможців - проект викладача КАУ проф. Нани Войтенко NEUROTWIN ("Запровадження загальноєвропейського досвіду для відновлення Центру нейронаук світового рівня у Києві").

Головною метою гранту NEUROTWIN є відновлення репутації Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України як провідного міжнародного центру передових технологій в галузі клітинної та молекулярної нейрофізіології.

Учасниками проекту є:

  • Університетський коледж Лондона, Великобританія (керівник - Дмитро Русаков);
  • Інститут молекулярної і клітинної біології, Португалія (керівник - Борис Сафронов, випускник КВ МФТІ);
  • Центр соціальних інновацій, Австрія (керівник - Горазд Вайс);
  • Технічний університет Мюнхена, Німеччина (керівник - Артур Коннерс);
  • Уппсальський університет, Швеція (керівник - Георгій Бакалкін).

Координатором проекту є Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України (керівник - Нана Войтенко, випускниця КВ МФТІ та заступник завідувача кафедри молекулярної фізіології та біофізики КАУ).

Одним із завдань цього проекту є підвищення наукового рівня молодих вчених, в тому числі студентів та аспірантів кафедри. В рамках гранту планується ряд заходів для молоді - студентські школи з лекціями і практичними заняттями для підвищення кваліфікації в галузі клітинної та молекулярної нейрофізіології, короткі візити в лабораторії-партнери для вивчення сучасних методів і експериментальних підходів, обмін знаннями та навичками в сфері сучасної нейрофізіології.

Проект NEUROTWIN спрямований на підвищення якості наукових досліджень та інноваційного потенціалу в області нейронаук в Україні, а також на зміцнення наукового співробітництва між партнерами проекту.

Цікаво, що саме досвідом подачі цього проекту Нана Володимирівна ділилася на одному з недавніх семінарів КАУ.

sl IPB 06