kvanta

З 1 квітня КАУ спільно з фізичним факультетом КНУ імені Тараса Шевченка та проектом «Кванта» запускають гурток (курс занять) з фізики для школярів 7-8 класів. Заняття проводитимуть студенти фізичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, призери міжнародних і республіканських олімпіад з фізики, та співробітники КАУ. Участь у гуртку з фізики безкоштовна.

Перше вступне заняття планується на 1 квітня, і це не жарт. На жаль, сучасний рівень викладання фізики в школах є дуже низьким. Це і є першопричиною запуску цього курсу. У світі вважається, що кожна освічена людина повинна мати суттєві знання з фізики. Сьогодні в Україні, як і в усьому світі, є величезний попит на інженерні спеціальності, які здебільшого потребують знання саме фізики. Вивчення фізики, крім навичок застосування критичного (логічного) мислення для розуміння законів нашого Всесвіту, сприяє розвитку інтуїтивного способу пізнання Природи. Та й назва чудового математичного гуртка "Кванта" походить від фундаментального фізичного поняття "квант", що виник з нової математики, привнесеної в фізику геніальними відкривачами квантової фізики. Більш того, наразі існує багато цікавих проблем у фундаментальній та прикладній квантовій фізиці (квантові технології, квантові комп'ютери, квантові матеріали і т.д.), які доведеться вирішувати в найближчому майбутньому саме нинішнім школярам. 

Отже, чекаємо школярів 7-8 класів 1 квітня в 17:00 в аудиторії 209 на фізичному факультеті КНУ ім. Тараса Шевченка за адресою: проспект Академіка Глушкова, 4 (поруч метро Виставковий центр). Участь безкоштовна, але за попередньою реєстрацією, при собі мати зошит, ручку та гарний  першоквітневий настрій.